نوزادان از همان بدو تولد با رفلکس مکیدن متولد می‌شوند. بدون این رفلکس آن‌ها قادر به مکیدن نبوده و نمی‌توانند تغذیه کنند. ما باید به نوزاد اجازه دهیم تا نیاز خود به مکیدن را ارضا کند. بعضی از نوزادان بیشتر از دیگران به مکیدن علاقه دارند. گاهی دیده می‌شود کودکی در دوران نوزادی دوست دارد در تمام مدت چیزی بمکد و این ارتباطی به گرسنه بودن یا نبودن او ندارد. در مورد مکیدن پستانک هیچ مشکلی وجود ندارد. البته بعضی از نوزادان در روز‌های اول به آسانی پستانک را به دهان نمی‌گیرند.

زمانی که نوزاد هنوز خیلی کوچک است باید پستانک‌های او را دقیقاً با همان روشی که شیشه‌ها و سر شیشه‌های او را ضد عفونی می‌کنید استریل نمایید. زمانی که کودک از شیر گرفته می‌شود و استفاده از انگشتان خود را برای خوردن غذا آغاز می‌کند استریل کردن پستانک نوزاد کاری بی فایده خواهد بود. فقط کافیست آن‌ها را به خوبی شسته و آب بکشید. بهتر است پستانک نوزاد چند عدد باشد تا در صورت کثیف شدن یا خراب شدن فوراً یکی دیگر را جایگزین کنید.


فواید استفاده از پستانک برای نوزاد

استفاده از پستانک برای نوزاد باعث جلوگیری از سندروم مرگ ناگهانی نوزاد می‌شود. این مورد هنگامی که نوزاد در خواب است، موثرتر است.

باعث ایجاد آرامش و ارضای میل مکیدن نوزاد می‌شود.

عادت مکیدن پستانک را بهتر از عادت مکیدن انگشت می‌توان از نوزاد گرفت.

مکیدن پستانک باعث می‌شود که نوزاد در هنگام دردهای کولیکی درد را بهتر تحمل کند.


معایب پستانک نوزاد

استفاده از پستانک، ممکن است باعث عفونت گوش نوزادان شود.

در صورتی که پستانک را زود به نوزاد دهید، ممکن است با شیر خوردن او تداخل پیدا کند و در گرفتن سینه مادر، شیشه شیر و پستانک سر در گم شود. پس بهتر است پستانک را بعد از یک ماهگی به نوزاد دهید.

در زمانی که نوزاد گرسنه است نباید پستانک بمکد زیرا ممکن است مانع خوردن شیر کافی توسط نوزاد شود. 

قوانین استفاده از پستانک نوزاد

برای خرید پستانک، پستانکی انتخاب کنید که بر روی بدنه آن سوراخ‌هایی ایجاد شده باشد.

از شیرین نمودن پستانک نوزاد به کمک قند و یا عسل پرهیز نمایید.

پستانک را هر روز استریل کنید و بهتر است برای نوزادان زیر شش ماه پستانک هر روز جوشیده شود.

از زنجیر نمودن پستانک در دور گردن نوزاد خودداری کنید زیرا احتمال خفگی نوزاد وجود دارد.

بهتر است پستانک ارتودنتیک بخرید زیرا این پستانک به طور خاصی طراحی شده است که با سیستم دندانی نوزاد تداخل کمتری دارد.

بهتر است زمانی که نوزاد به خواب می‌رود پستانک را از دهان او خارج کنید زیرا تمایل او به خوردن پستانک کم می‌شود.

در صورتی که می‌خواهید پستانک را از کودک خود بگیرید این کار را در چندین مرحله و به آرامی انجام دهید. بهتر است با کودک در مورد مضرات خوردن پستانک صحبت کنید.

بهتر است ساعت خوردن پستانک را محدود کنید؛ به عنوان مثال خوردن پستانک باید فقط در اتاق خواب کودک انجام گیرد یا می‌توانید قسمتی از سر پلاستیک پستانک را با قیچی ببرید و هر روز این مقدار را بیشتر کنید.


آیا مکیدن دست بهتر است یا پستانک؟

برخی از مادران، پستانک را از کودک خود می‌گیرند و به جای آن کودک را تشویق به مکیدن انگشت شست می کنند که این عادت بسیار بدتر از خوردن پستانک است.

مکیدن پستانک برای نوزاد بسیار آرام بخش است ولی خوردن پستانک عوارضی برای دندان و فک نوزاد به دنبال دارد. پستانک‌های معمولی اگر در طولانی مدت استفاده شود باعث بیرون آمدن فک و دندان‌های بالا و داخل رفتن فک و دندان‌های پایین نوزاد می‌شود. در صورتی که نوزاد شما از پستانک استفاده می‌کند و چنین ناهنجاری‌هایی در صورت او مشاهده می‌کنید، پستانک را از کودک بگیرید. بعد از اینکه دندان‌های شیری نوزاد بیفتد امکان اصلاح وجود دارد ولی اگر طولانی مدت شود باعث ایجاد تغییرات شدید خواهد شد و با رویش دندان‌های دائمی تغییرات به وجود آمده باقی مانده و نیاز به ارتودنسی پیدا می‌کند. 


منبع: سایت ستاره